Welkom bij Neobrein

Neo-Brein is ontstaan doordat ik, Susan Bertram psycholoog en eigenaar van Brein en Welzijn zelf tegen een groot probleem ben aangelopen op het gebied van scholen, gegeven diagnoses aan kinderen en het vinden van de begeleiding en bemiddeling.
Ik heb gezien en hoor ook in mij eigen praktijk dat ik niet de enige ben die dit heeft meegemaakt.

Wij horen wij vaak dat ouders met hun kinderen naar veel verschillende instanties moeten voor ze echt het gevoel hebben dat ze worden geholpen. Er ontstaat een gevoel dat ze van het kastje naar de muur worden gestuurd. 
Of ze worden geconfronteerd met een maandenlange wachtlijst. 

Ik ken dan zelf de weg in dit doolhof, maar ondanks dat was het erg moeilijk om de juiste mensen te vinden waar je kan aankloppen.

Door mijn ervaringen als moeder en als psycholoog kwam ik op het idee om Neobrein op te zetten. Neobrein biedt ouders de mogelijkheid om met alle vragen en therapieën bij één instelling terecht te kunnen.

In mijn zoektocht om dit idee vorm te geven heb ik een hele interessante therapeut ontmoet, die mij ook heel goed heeft geholpen. Zij heeft al jaren een praktijk voor orthopedagogiek waar ze tevens gedragstherapie geeft met behulp van paarden. Ze is generalist en mag dus ook gekwalificeerde orthopedagogische / psychologische onderzoeken doen. 
Ze werkt zelf ook op een school als orthopedagoog. 
Ze begrijpt mijn probleem heel goed en zo kwamen we op het idee om samen iets op te zetten. 
Wij dachten dat als we de kennis en therapieën samenvoegen dan hoeven ouders niet meer te shoppen en kunnen we ouders en kinderen bieden wat ze nodig hebben.