Hoe mijn leven veranderde

"Sinds jongs af aan  had ik eczeem. En niet een beetje ook. Het zat overal. Op m’n gezicht, armen, benen en rug. Heel langzaam verdwenen die klachten en rond mijn 12e waren ze weg. Toen ik eindelijk dacht dat ik van de eczeem af was, traden er hele andere klachten op. Ik had vaak hoofdpijn, mijn concentratie ging achteruit en slapen werd lastiger. We zijn vaak bij de huisarts geweest met mijn hoofdpijn, maar het liep altijd dood. De jaren verstrekte en de klachten die ik had werden erger. Ze gingen met een versnelt proces achteruit en er kwamen zelfs nieuwe klachten bij. Rond mijn 15e had ik elke dag hoofdpijn. Ik kon niet meer leren. Lezen was een ramp. Ik had vaak hartritmestoornissen en overal steekjes en had altijd maagpijn. Ook mijn darmen functioneerde niet meer zoals het moest en vanzelf slaap krijgen kon ik wel vergeten. Ik begon me echt slecht te voelen en mijn moeder maakte zich zorgen. We zijn natuurlijk weer naar de huisarts gestapt. Hij stuurde ons door naar de neuroloog, die een ct-scan gemaakt heeft, maar tevergeefs… Hij zij dat ik waarschijnlijk gewoon aan het puberen was en het liep weer dood.

Via, via hoorden we van Brein & Welzijn; neurofeedback. Natuurlijk konden we niet zeker weten of het wel zou helpen. Maar we hadden hoop. Na de eerste meting, hadden ze inderdaad wat gevonden. Ik kreeg telkens meer hoop, maar was stiekem bang dat dit ook dood zou lopen.

Daarna kwamen de trainingen. En ja hoor, na een paar trainingen merkte ik het al! Eerst merkte ik dat ik vanzelf slaap kreeg. Na nog een paar trainingen stopte de hoofdpijn plotseling. Geen hardkloppingen meer. Geen steekjes en ik kon me langer achterelkaar concentreren! Zowat al mijn klachten zijn weg en ik ben nu aan het afbouwen. 

Een wonder? Voor mij wel..

Maar voor Brein & Belzijn vast al niet meer!"

 

Met vriendelijke groeten, 

B. I