Neurofeedback

Voel je je niet zoals je zou willen? Mentaal of fysiek, je bent niet de enige. Als je last hebt van spanning of pijn of problemen hebt met je stemmingen, ontwikkeling of gedrag, is de kans groot dat de oorzaak ligt in de hersenen. Misschien gebruik je al jaren medicijnen, denk je dat je klachten niet te behandelen zijn of is je behandeling gestopt. Misschien is je zelfs verteld dat je er maar mee moet leren leven.

Wij bij Brein & Welzijn geloven niet in het accepteren van je klachten, maar in het verhelpen ervan. Dit doen we met neurofeedback. Neurofeedback is als onderdeel van biofeedback een hersentrainingsmethode die al jaren succesvol wordt toegepast in de Verenigde Staten, Australië, Canada en Europa. Een trainingsmethode die ook in Nederland sterk in opkomst is en die bij 80% van de cliënten klachten tot maar liefst 90% kan verminderen. Medicijngebruik kan sterk verminderen of zelfs overbodig worden. De kans op terugval is klein en waar dat toch gebeurt, is de hersenactiviteit in een paar sessies terug te brengen naar het gewenste niveau. Al na een paar trainingen kun je ervaren dat je beter functioneert qua concentratie, geheugen en prestaties in bijvoorbeeld school, sport of werk of dat klachten met betrekking tot pijn, spanning en stemmingen snel afnemen.

Eigen inzet bij de neurofeedback behandeling

Alleen neurofeedback is vaak niet de oplossing.
Omdat veel problemen mede worden veroorzaakt en/of in stand worden gehouden door leef- en werkwijze van de client, kan het ook nodig zijn dat u anders moet leren omgaan met bepaalde gewoontes.
Zo kan de gestresste manager bijvoorbeeld leren beter met zijn tijd om te springen en kan iemand met overtollig vet onder andere leren signaleren welke momenten moeilijk zijn voor hem of haar.
Een verlegen kind kan vertrouwd raken met assertiviteit.
In veel gevallen is het leren (her)kennen van eigen grenzen en dus het op tijd leren “nee” zeggen van groot belang.
Naast neurofeedback is cognitieve therapie/ dingen willen veranderen in de routine van de dag geen overbodige luxe. 

Waarom Neurofeedback bij Praktijk voor Psychologie, Brein en Welzijn?

Zonder Medicijnen: Wij geloven in het verminderen van klachten zonder overmatig gebruik van medicijnen, en neurofeedback biedt vaak een natuurlijke en doeltreffende oplossing.

Gecombineerde Therapie: Onze ervaren psychologen integreren neurofeedback met andere therapievormen, waardoor we een holistische benadering bieden om uw welzijn te bevorderen.

Efficiëntie en Kosteneffectiviteit: Wij streven naar snelle en effectieve resultaten, zonder onnodige kosten. Onze focus ligt op het optimaliseren van uw welzijn op een efficiënte manier.

Ontdek de voordelen van neurofeedback bij Praktijk voor Psychologie, Brein en Welzijn. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Samen werken we aan het verbeteren van uw mentale welzijn.