Resultaten

Dankzij de neurofeedback is het bij 80% van de mensen mogelijk de klachten blijvend en tot maar liefst 90% te verminderen. Medicijngebruik is voor bepaalde cliënten ná onze training dan ook aanzienlijk minder of in het geheel niet meer nodig. Kans op terugval is klein en in het geval dat er toch sprake van een terugval is, is slechts een klein aantal sessies nodig om de hersenactiviteit weer ‘op het goede spoor’ te brengen. Maar meestal is zo’n extra aantal sessies niet nodig.

Bovendien ervaren veel kinderen al na enkele trainingen een verbetering in functioneren, zoals bijvoorbeeld een verbeterde concentratie, verbeterd geheugen, verbeterde prestaties op verschillende gebieden als bijvoorbeeld school, sport of werk. Tevens kunnen pijn-, spannings- en stemmingsklachten al zijn afgenomen.
Kinderen zullen vaak rustiger worden in het hoofd, en ook de ouders en leraren zullen dan meestal ook verschillen in het gedrag merken.
Dit wil nog niet zeggen dat de kinderen op school en in de thuis situatie de zelfde verbeteringen laten zien.
We adviseren dan ook van beide kanten steeds informatie in te winnen over de vorderingen om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken.
Dit is ook een van de redenen dat de training elke keer kan worden aangepast en het haast nooit een standaard training kan zijn.
Situaties veranderen, dus moeten ook behandelingen erop worden aangepast.