Onze EEG apparatuur

Onze EEG apparatuur

We gebruiken moderne apparatuur voor onze EEG metingen.

Het aanbrengen van de pasta

Het aanbrengen van de pasta

De behandelaar gebruikt speciale pasta om goed contact te garanderen tussen de elektroden en de hoofdhuid van de cliënt.

Het plaatsen van de electroden

Het plaatsen van de electroden

Er worden elektroden nauwkeurig op het hoofd geplaatst om de hersen activiteit op de te behandelen of te meten gebieden duidelijk zichtbaar te krijgen op de monitor van de behandelaar.

De NFB training

De NFB training

Dit EEG wordt zichtbaar op een monitor die in verbinding staat met een animatie monitor.

Tijdens de training kijkt de cliënt vanuit een makkelijke stoel naar een computermonitor en krijgt bijvoorbeeld de opdracht de getoonde weg goed, met volle aandacht te volgen. Er zijn meerdere soorten opdrachten, ook speciale voor kinderen.
Er wordt ook vaak behandeld met muziek en met name bij kinderen, met tekenfilmpjes.
Het juiste spel/ programma verschilt per cliënt.

Trainen

Trainen

Elke keer als de EEG-monitor een juiste hersenactiviteit waarneemt en de hersenen dus doen wat ze moeten doen hoort de client een geluid (auditieve beloning) en verplaatst het voorwerp zich of veranderd het beeld (visuele beloning) De client wordt dus beloond voor het ‘goede gedrag’ in uw hersenen en u bent in feite toeschouwer van uw eigen hersenactiviteit.

De evaluatie

De evaluatie

Na de behandeling wordt er geëvalueerd met de cliënt over de resultaten.

Ook vinden er naast de Neurofeedback behandeling meestal ook gesprekken plaats met de behandelaar (altijd een erkende psycholoog)