De hersengolven beschreven

De basis van hersengolven

Hersengolven worden op twee manieren gemeten.
De eerste is de frequentie of de snelheid van de elektrische pulsen. Frequentie wordt gemeten in Hz, variërend van 5HZ tot 38HZ.
De tweede meting is amplitude, of hoe sterk de hersengolf is.
Hersengolven worden in vijf categorieën per frequentie ingedeeld: Bèta, SMR, Alpha, Theta en Delta.

Wij werken met de frequenties, het aantal Hz.
Elk van deze golven worden hieronder toegelicht.


BETA hersengolven zijn de snelste frequenties, variërend van 14Hz tot 38Hz. Bèta is uw normale denkstaat, uw actieve externe bewustzijn en gedachteproces. Zonder bèta zou je niet in de buitenwereld kunnen functioneren.

SMR hersengolven hebben een frequentie van 12Hz tot 15Hz.
Smr-activiteit (Sensomotorisch Ritme) is voornamelijk aanwezig tijdens een waakzame en ontspannen toestand waarbij een demping van sensorische input en motorische output plaatsvindt.

ALPHA hersengolven zijn de hersengolven van ontspannen losgemaakt bewustzijn, visualisatie, zintuiglijke beelden.
De Apha frequentie zit tussen de 9Hz en 14Hz.

THETA hersengolven zijn het onderbewustzijn.
Van ongeveer 4Hz tot 8Hz, is Thèta aanwezig in het dromen van slaap en biedt de ervaring van diepe meditatie wanneer u mediteren.
Thèta bevat ook het magazijn van creatieve inspiratie en is waar je vaak je spirituele verbinding hebt. Thèta biedt de piek in de piekervaring.

DELTA hersengolven zijn je onbewuste geest, de slaapstand, variërend van ongeveer 4Hz tot 0,5 Hz. Maar wanneer hij in combinatie met andere golven in een wakkere staat aanwezig zijn, doet Delta zich voor als een vorm van radar-informatie uitzoeker - op het diepst onbewuste niveau begrijpen van dingen die we niet kunnen begrijpen door het logische gedachteproces. Delta biedt intuïtieve, empathische afstemming en instinctieve inzicht.