Beste mevrouw Bertram,

Als dertienjarig meisje kwam in bij u in de praktijk bij Brein en Welzijn. Destijds had u nog een locatie in Wierden. Ik zat in het eerste jaar van de middelbare school en dat ging, zacht uitgedrukt, niet goed. Zo ver ik mij kan herinneren was ik wel altijd een vrolijk kind, maar op school ging het erg slecht. Mijn schoolprestaties waren destijds dusdanig slecht dat ik een niveau omlaag zou moeten en waarschijnlijk ook zou blijven zitten. Daarnaast had ik erg weinig energie en was mijn geheugen niet goed. Ik vergat eigenlijk alles, wat ook weer terug te zien was in mijn schoolprestaties, want zelfs al had ik iets meerdere keren geleerd, de vragen op de toetsen voelde voor mij als totaal nieuwe stof. 

U kunt zich zeker voorstellen dat mijn ouders niet goed wisten wat hier mee te doen, totdat mijn vader iets in de krant las over een nieuwe behandelmethode, namelijk neurofeedback. Dit was natuurlijk het proberen waard. Ik ben in de laatste periode van dat schooljaar bij u begonnen met de neurofeedback. Het was vreselijk intensief, maar toch hielp het direct. Het is mij gelukt in deze laatste periode mijn cijfers op te halen en ik mocht over naar het tweede jaar van het vmbo-t. Niet lang daarna kwam mijn zus, Roos, ook bij u.

Tijdens één van de sessies hadden we het over opleidingen en welke opleiding u zelf had gevolgd, naar aanleiding hiervan heb ik besloten dat ik ook psycholoog wilde worden. Na het vmbo-t ben ik doorgestroomd naar de havo en na het behalen van mijn havo diploma ben ik de opleiding toegepaste psychologie gaan doen. Daarna ben ik een jaartje fulltime gaan werken om vervolgens door te gaan studeren. Momenteel zit ik in de laatste maand van de masteropleiding klinische psychologie.

Ik weet natuurlijk niet of u nog enig idee hebt wie ik ben, maar ik wou u graag bedanken. Het is nu bijna 13 jaar geleden dat ik had bedacht dat ik psycholoog wilde worden, ik ben er nu bijna en durf mijn hand er voor in het vuur te steken dat dit niet zo was gelopen als ik niet naar de neurofeedback was geweest. Dus bedankt daarvoor.

 met vriendelijke groet,

Fleur ter Beek