Geschreven door een moeder uit Almelo

We zijn met goed geluk met onze 7-jarige zoon bij Brein en Welzijn uitgekomen. Op school was hij in korte tijd onhandelbaar geworden en ook thuis werd hij (hierdoor?) steeds minder bereikbaar en drukker. De IB’er wist het wel: “ADHD, met een pilletje zo een ander kind”. Ook al had onderzoek door een orthopedagoog aangegeven dat hij inderdaad ADHD gedrag vertoonde, het was niet op stoornisniveau. De huisarts zei: ‘Asperger’ en wat later weer ADHD. Wij als ouders werden niet gehoord als wij zeiden dat hij zich verveelde in de klas en meer leerstof en uitdaging nodig had. Na een vreselijke periode van enkele maanden in groep 4 met een juf die hem al helemaal niet begreep zijn wij bij Brein en Welzijn uitgekomen.

Wat een verademing te horen dat zij kon zien wat er aan de hand was: ADHD, nee! Een pilletje zou averechts gewerkt hebben… Wat dan wel: Een burnout/burnunder….. Zijn (hoogintelligente) hersenen waren op hol geslagen en dat was te merken aan zijn gedrag. Bleek ook dat hij ’s nachts niet echt sliep en dus ook dan niet tot rust kwam.

Bij de intake heeft Susan hem eventjes op het slaapdeel getraind, onze zoon stapte die avond een geheel andere wereld in. Ging in bed liggen en sliep….. en hoe, de volgende dag merkten wij al verschil. De trainingen daarna zijn zo heftig verlopen met ups en downs dat we besloten hem ook ondersteuning te bieden door hulp van een orthopedagoog. De orthopedagogen werkten weer met een soort confrontatie therapie zodat hij de nieuwe vaardigheden van zijn brein ook in gedrag kan leren, en vooral weer zelfvertrouwen krijgen dat het goed is zoals hij is. Vooral deze combinatie is voor hem een gouden greep gebleken. We zijn inmiddels ruim een half jaar verder, hebben voor een heel andere school (leonardo) gekozen waar ze zijn intellect bedienen en zien weer onze zoon terug. Blij, uitgerust, toegankelijk, inlevend, lief, relaxed en gewoon helemaal omgeslagen.

Hij heeft een harde leerschool gehad en hopen dat hij deze tijd achter zich kan laten want dit gun je niemand en al helemaal niet op deze leeftijd.

 

Brein en welzijn heeft het leven en geluk van onze zoon drastisch verbeterd en ons weer onze zoon teruggegeven. Zuur dat de verzekering het misschien niet volledig betaald, onbetaalbaar wat we ervoor hebben gekregen!

 

Bedankt.